Troli anda kosong!
  • Malay
  • English
Selamat datang, daftar masuk atau daftar akaun.

Perbezaan Saiz Pad Kain Snowdrop

Ditulis oleh in Maklumat Produk on Oct 14, 2014 . 0 Komen.

Saiz yang mana paling sesuai dengan saya?

 

Memilih saiz yang betul adalah tentang memilih liputan dan aliran haid mengikut keselesaan masing-masing. Ukur panjang produk (pad pakai buang atau pad kain jenama lain) yang anda sedang gunakan dan pilih pad atau pantyliner dengan panjang yang sama. Walaubagaimanapun, perlu diingatkan ukuran pad kain Snowdrop sememangnya lebih panjang dari pad pakai buang biasa. Memilih serapan yang sesuai untuk aliran haid anda adalah lebih penting.

 

 

Lebar bagi bahagian depan dan belakang adalah berbeza-beza bagi setiap saiz. Lebar di tengah-tengah(sayap) dari saiz pantyliner sehingga ke pad kami adalah sama iaitu kira-kira 2.8 inci lebar di tengah apabila dibutangkan, walaubagaimanapun terima kasih kepada ciri yang hebat iaitu 2 butang yang boleh dilaraskan kelebarannya untuk kesemua saiz pad, ia boleh diselaraskan kepada 3.2 inci untuk liputan yang lebih luas di bahagian tengah atau untuk seluar dalam yang lebih lebar atau besar.

 

Pad Light Mist kami adalah setanding dengan saiz slim atau regular pad pakai buang yang biasa di pasaran, manakala Medium Dew pula amat sesuai untuk menggantikan pad maxi dan saiz ini adalah yang paling digemari untuk kegunaan siang oleh pelanggan yang sukakan liputan untuk siang dan juga malam. Jika anda memerlukan perlindungan tambahan untuk semalaman dan juga siang, pad Heavy Stream adalah pilihan yang tepat kerana ia lebih panjang dan lebar di bahagian belakang berbanding Medium Dew.

 

Kami menamakan kesemua saiz produk kami dengan panggilan aliran yang paling ringan setiap saiz itu boleh menampung. Contohnya, pad Light Mist adalah untuk aliran ringan ke sederhana walaupun ia dipanggil 'Light' bermaksud ringan. Sama juga seperti Medium Dew, ianya sesuai untuk aliran sederhana ke berat tetapi dipanggil ‘Medium’ bermaksud sederhana, dan begitu juga bagi saiz lain. Rangkaian produk kami adalah sesuai untuk semua wanita yang mempunyai pelbagai aliran termasuklah aliran yang sangat berat.

 

Untuk saiz yang paling sesuai, kami mencadangkan agar anda mencuba saiz yang berbeza bagi mendapatkan saiz yang terbaik untuk anda.

 

Setiap wanita mempunyai aliran haid yang berbeza-beza dan sangat subjektif. Contohnya seorang wanita boleh menggunakan pad Medium Dew pada hari yang paling berat hanya dalam lingkungan 3-5 jam, ada juga wanita yang menggunakannya dari pagi hingga ke petang tanpa bocoran. Ada segelintir wanita yang hanya perlu menggunakan pad Light Mist saja untuk aliran yang paling berat untuknya dan Pantyliner Dry Flux utk aliran sederhana sehingga akhir haid. Ianya sangat subjektif dan bergantung pada aliran masing-masing. Jadi anda perlu cuba sendiri saiz-saiz yang ada sehingga anda tahu saiz mana yang paling sesuai untuk aliran anda sendiri. Anda juga harus mencuba sendiri berapa jam penggunaan yang paling selesa untuk anda bagi saiz yang bersesuaian.


Untuk pertama kali, kami sangat galakkan pakej basic kami yang merangkumi pelbagai saiz, dengan 2 Liner Dry Flux, 1 Pad Light Mist, 1 Pad Medium Dew dan 1 Pad Heavy Stream sebagai permulaan. Walaubagaimanapun, sesetengah wanita mendapati bahawa mereka lebih suka hanya 1 atau 2 saiz sahaja dan hanya menggunakan saiz tersebut sepanjang haid mereka. Ia menunjukkan paling penting untuk mengetahui aliran haid anda sendiri serta bila masa anda menggunakannya.

Komen-komen

Tulis komen

Tulis balasan

* Nama:
* E-mel: (Not Published)
   Laman Web: (Site url with http://)
* Komen: