Troli anda kosong!
  • Malay
  • English
Selamat datang, daftar masuk atau daftar akaun.

Testimoni Cloth Pad Snowdrop

Ditulis oleh in Maklumat Produk on Oct 15, 2014 . 0 Komen.

“Teruja sangat bila period dah tak senggugut macam dulu! Rasa selesa je setiap bulan sejak pakai Cloth Pad. Memang tak akan patah balik ke pad pakai buang!”

- Mira, Lumut

 

“Dulu keputihan memang banyak sangat kadang sampai berbau sebab jangkitan, dah bertahun-tahun memang bergantung pada pantyliner disposable hari-hari. Alhamdulillah baru bulan kedua pakai Cloth Liner terkejut bila tengok keputihan dah makin kurang, ada hari tak ada langsung. Syukur bila jumpa alternatif yang lebih sihat” - Shaniza, Gombak


“Saya memang jenis haid yang heavy sangat, kalau pakai pad biasa tu memang siap kena extend 2 pad maxi atau overnight depan belakang, kalau tak bocor. Bila jumpa Cloth Pad Snowdrop, rasa tak yakin pad ni boleh tampung sebab pad yang ada gel penyerap pun boleh bocor ni kan kain. Tapi bila ada baca testimoni ramai yang kata haid jadi normal bila pakai kain so saya decide untuk cuba. Mula-mula saya beli Medium dan Heavy pad dulu cuba pakai di rumah, hari pertama saya test pakai selama 4 jam gunakan pad heavy tak bocor, agak teruja dan lepas tu cuba pakai lebih lama sikit 5 jam, terkejut sebab masih tak bocor cuma ada sikit satu garisan tiris kat tepi panty tanda dah penuh sebab bila tukar memang rasa berat dah pad. Sekarang memang saya dah fully menggunakan Cloth Pad, sangat puas hati dan sekarang haid pun dah semakin berkurang, tak heavy macam dulu, rasa lebih normal sebab dah tak terlalu stress tiap kali haid datang macam dulu.” - Fatehah, Setapak

 

“Puas hati sangat dengan kualiti dan kekemasan jahitan. Saya ada beberapa Cloth Pad jenama lain yang biasa guna sebelum ni, tak pernah cuba Snowdrop sebab tengok harga agak tinggi sedikit. Bila terima Cloth Pad Snowdrop secara percuma dalam goody bag masa hadiri satu event, kagum dengan kualiti serta saiz, Light Pad panjangnya sama mcm pad maxi atau pad Medium jenama Cloth Pad lain. Bagi saya walaupun nampak harga tinggi sedikit tapi berbaloi kerana saiz yang lebih besar dan selesa sebab coverage yang penuh. Setakat ni, tak ada masalah kebocoran kecuali pada hari pertama hingga ketiga kalau saya terpakai lama. Sangat-sangat puas hati! Terima kasih Snowdrop kerana menghasilkan produk yang berkualiti.” - Nurul, Shah Alam

 

“Pertama kali beli dengan Snowdrop, teruja bila terima dan tengok Cloth Pad yang elok dalam packaging yang cantik, kemas dan tertutup. Sampai kawan-kawan ofis pun tanya-tanya sebab nampak menarik dan comel dengan corak dan warna yang cantik. Akhirnya, kawan-kawan pun terjebak order pantyliner untuk cuba sendiri sebab seronok tengok cantik-cantik. Lepas seminggu guna pantyliner puas hati bila mudah nak guna, nak basuh boleh masuk mesin je, jimat dah tak perlu nak beli pantyliner untuk pakai hari-hari. Sekarang dah mula mengumpul koleksi pantyliner dan pad sikit-sikit sampai cukup untuk pakai sepenuhnya.” - Syirin, Kepala Batas

 

“Saya ada masalah senggugut yang teruk sampai guling-guling sejak dari sekolah lagi. Tiap kali period, mmg jadi problem bagi saya. Sampailah dah kahwin pun sama, terpaksa hadapi masalah ni sampai dah jadi kebiasaan setiap bulan. Sekali tu ternampak gambar Cloth Pad Snowdrop seorang kawan share dalam facebook, nampak menarik sebab cantik. Entah kenapa terdetik hati nak cuba, order satu set Starter melalui facebook page Snowdrop. Bulan pertama period guna cloth pad, senggugut masih ada cuma terasa agak kurang sakitnya, mula-mula ingatkan kebetulan tapi bila masuk bulan kedua dan ketiga senggugut beransur kurang dan semakin hilang. Happy sangat-sangat dan sekarang dah 7 bulan saya gunakan Cloth Pad dan setia menggunakannya.” - Aida, Nilai

 

“Kalau dulu, rasa moody dan stress je bila period, sekarang ni bila pakai Cloth Pad rasa badan ringan dan tak moody mcm dulu. Sampai seronok pulak bila tukar-tukar pakai pad macam-macam corak dan warna. Bagi saya guna Cloth Pad ni mudah, selesa dan tak gatal atau melecet. Tak akan guna pad pakai buang lagi.” - Hawa, Johor Bahru


 

“Masa baru melahirkan rasa sakit bila luka episiotomi bergesel dengan pad sebab jahitan saya agak banyak. Kebetulan bercerita dengan Nisa untuk berkongsi masalah, Nisa menghantar satu set Maternity Pad untuk saya cuba. Sampai je terus minta suami tolong pre-wash dulu, dah kering terus guna, leganya hanya Allah yang tahu. Bila duduk bergesel pun tak rasa sakit sbb permukaan minky yang lembut memang tak rasa bila bergesel. Saya sangat recommend ibu-ibu dalam pantang untuk cuba Cloth Pad Snowdrop jika ada masalah yang sama macam saya.” - Shida, Ipoh



“Cloth Pad Snowdrop ni lembut sangat permukaan dia, bila pakai rasa selesa sangat. Kalau pakai masa haid tengah byk pun, tak terasa basah. Ada masa tu terlupa nak tukar sampai 5-6 jam, tak gatal pun walaupun pakai lama. Kalau pad biasa tu memang dah gatal-gatal kalau pakai lama sikit sampai melecet, senggugut pun berkurangan.” - Rosniza, Kuala Terengganu

 

“Saya puas hati pakai pad Snowdrop ni, klu pakai masa heavy 4-5 jam pun tak ada masalah lagi. Mudah sebab tak perlu tukar kerap sangat especially bila keluar berjalan atau kerja. Selalu kalau kat ofis tukar 1-2 kali je, shopping pun selalunya tak tukar walaupun bawa 1 keping standby. Nak simpan pun senang, yang kotor masukkan dalam wet bag sampai rumah baru basuh.” - Aishah, Ayer Keroh


 


“First time dalam pantang guna pad kain, agak risau sebab takut kerap kena tukar. Sekali tu saya pakai dan tertidur masa menyusukan anak, tersedar lepas 6 jam terkejut bila pergi tukar tak bocor pun cuma ada meleleh sikit ke belakang masa saya tidur. Memang best, sekarang tidur malam pun saya guna Maternity pad sebagai overnight pad walaupun dah habis pantang.” - Liza, Kuantan


 

“Saya pengguna setia produk Snowdrop sejak tahun 2009 lagi, dari mula sampai sekarang Snowdrop memang tak henti-henti improve kualiti produk. Saya akui pada mulanya, memang ada masalah bocor dan beberapa masalah seperti kualiti kain, kekemasan jahitan pada awal produk Cloth Pad ni dihasilkan Snowdrop. Dalam masa 4 tahun lebih, saya dah mencuba 9 batch cloth pad yang berlainan kerana dari semasa ke semasa rekabentuk dan material berubah-ubah untuk tujuan improvement. Bagi saya, tiada lagi yang dapat menandingi kualiti kain dan jahitan jenama Snowdrop. Dengan kain yang bermutu dan diimport, ada yang ditempah khas bagi tujuan mengelakkan kebocoran dan serapan yang bagus serta antibakteria. Tak sia-sia saya support dari tahun 2009 lagi. Customer service juga memuaskan hati, Nisa memang mengalu-alukan kritikan bagi tujuan improve dan kalau tak puas hati Nisa akan gantikan dengan yang baru. Snowdrop memang best!” - Sharifah, Petaling Jaya

 

“Saya nak bagi testimoni, hari tu saya test pakai Medium pad hari kedua period masa heavy dekat rumah. Dari pukul 10 pagi sampai pukul 5 petang, nampak darah satu je garisan belah kanan kat tepi pad. Puas hati sangat sebab dah terlebih-lebih lama guna kot, cuma bocor sikit je belah tepi.” - Ina, Klang


 

“Suka dengan customer service, belian pertama memang sampai cepat, hari ni order tengahari, esok dah sampai. Order kali kedua, Nisa outstation jadi hantar order saya lambat 2 hari. Tahu-tahu sampai barang dapat free gift 1 keping pantyliner yang harga RM17, padahal saya order barang dalam RM90 je pun. Suka sangat!” - Salwa, Jengka


 

“Senang guna Cloth Pad ni, tak lah susah macam orang sangka. Mudah nak cuci sebab saya cuma rendam tiap kali tukar pad, tukar air rendaman hari-hari sementara kumpul 2-3 hari untuk masuk mesin. Tak perlu gosok atau berus. Tak menjadi masalah untuk wanita yang berkerja.” - Shima, Kulai


 

“Kalau saya tahu tentang Cloth Pad ni lebih awal, dah lama saya tukar pada Cloth Pad. Rasa lega sangat sekarang dah tak gatal macam dulu tiap kali period. Saya tak akan berpatah balik kepada pad pakai buang. Terima kasih Snowdrop! - Shikin, Pasir Mas

 

“Seronok guna Cloth Pad ni, bila nak guna siap pilih corak yang berkenan ikut mood. Rasa happy je bila tau pakai pantyliner dan pad yang cantik dan comel.” - Raziah, Brunei

 

“Saya mula kenal pada Cloth Pad pada tahun 2011 melalui seorang kawan. Mula-mula tak yakin dengan produk ni, cuma guna pantyliner untuk kegunaan hari-hari. Bila dah selesa dengan kain, rasa kekok bila period kena pakai pad pakai buang yang kesat. Jadi try beli 2 keping Cloth Pad untuk cuba, tak menyesal cuba sebab puas hati dengan tahap serapan dia. Sangat recommend pada sesiapa yang ingin mencuba.” - Eryna, Temerloh

 

“Dulu keputihan memang banyak sangat kadang sampai berbau sebab jangkitan, dah bertahun-tahun memang bergantung pada pantyliner disposable hari-hari. Alhamdulillah baru bulan kedua pakai Cloth Liner terkejut bila tengok keputihan dah makin kurang, ada hari tak ada langsung. Syukur bila jumpa alternatif yang lebih sihat” - Shaniza, Gombak


“Saya memang jenis haid yang heavy sangat, kalau pakai pad biasa tu memang siap kena extend 2 pad maxi atau overnight depan belakang, kalau tak bocor. Bila jumpa Cloth Pad Snowdrop, rasa tak yakin pad ni boleh tampung sebab pad yang ada gel penyerap pun boleh bocor ni kan kain. Tapi bila ada baca testimoni ramai yang kata haid jadi normal bila pakai kain so saya decide untuk cuba. Mula-mula saya beli Medium dan Heavy pad dulu cuba pakai di rumah, hari pertama saya test pakai selama 4 jam gunakan pad heavy tak bocor, agak teruja dan lepas tu cuba pakai lebih lama sikit 5 jam, terkejut sebab masih tak bocor cuma ada sikit satu garisan tiris kat tepi panty tanda dah penuh sebab bila tukar memang rasa berat dah pad. Sekarang memang saya dah fully menggunakan Cloth Pad, sangat puas hati dan sekarang haid pun dah semakin berkurang, tak heavy macam dulu, rasa lebih normal sebab dah tak terlalu stress tiap kali haid datang macam dulu.” - Fatehah, Setapak

 

“Puas hati sangat dengan kualiti dan kekemasan jahitan. Saya ada beberapa Cloth Pad jenama lain yang biasa guna sebelum ni, tak pernah cuba Snowdrop sebab tengok harga agak tinggi sedikit. Bila terima Cloth Pad Snowdrop secara percuma dalam goody bag masa hadiri satu event, kagum dengan kualiti serta saiz, Light Pad panjangnya sama mcm pad maxi atau pad Medium jenama Cloth Pad lain. Bagi saya walaupun nampak harga tinggi sedikit tapi berbaloi kerana saiz yang lebih besar dan selesa sebab coverage yang penuh. Setakat ni, tak ada masalah kebocoran kecuali pada hari pertama hingga ketiga kalau saya terpakai lama. Sangat-sangat puas hati! Terima kasih Snowdrop kerana menghasilkan produk yang berkualiti.” - Nurul, Shah Alam

 

“Pertama kali beli dengan Snowdrop, teruja bila terima dan tengok Cloth Pad yang elok dalam packaging yang cantik, kemas dan tertutup. Sampai kawan-kawan ofis pun tanya-tanya sebab nampak menarik dan comel dengan corak dan warna yang cantik. Akhirnya, kawan-kawan pun terjebak order pantyliner untuk cuba sendiri sebab seronok tengok cantik-cantik. Lepas seminggu guna pantyliner puas hati bila mudah nak guna, nak basuh boleh masuk mesin je, jimat dah tak perlu nak beli pantyliner untuk pakai hari-hari. Sekarang dah mula mengumpul koleksi pantyliner dan pad sikit-sikit sampai cukup untuk pakai sepenuhnya.” - Syirin, Kepala Batas

 

“Saya ada masalah senggugut yang teruk sampai guling-guling sejak dari sekolah lagi. Tiap kali period, mmg jadi problem bagi saya. Sampailah dah kahwin pun sama, terpaksa hadapi masalah ni sampai dah jadi kebiasaan setiap bulan. Sekali tu ternampak gambar Cloth Pad Snowdrop seorang kawan share dalam facebook, nampak menarik sebab cantik. Entah kenapa terdetik hati nak cuba, order satu set Starter melalui facebook page Snowdrop. Bulan pertama period guna cloth pad, senggugut masih ada cuma terasa agak kurang sakitnya, mula-mula ingatkan kebetulan tapi bila masuk bulan kedua dan ketiga senggugut beransur kurang dan semakin hilang. Happy sangat-sangat dan sekarang dah 7 bulan saya gunakan Cloth Pad dan setia menggunakannya.” - Aida, Nilai

 

“Kalau dulu, rasa moody dan stress je bila period, sekarang ni bila pakai Cloth Pad rasa badan ringan dan tak moody mcm dulu. Sampai seronok pulak bila tukar-tukar pakai pad macam-macam corak dan warna. Bagi saya guna Cloth Pad ni mudah, selesa dan tak gatal atau melecet. Tak akan guna pad pakai buang lagi.” - Hawa, Johor Bahru


 

“Masa baru melahirkan rasa sakit bila luka episiotomi bergesel dengan pad sebab jahitan saya agak banyak. Kebetulan bercerita dengan Nisa untuk berkongsi masalah, Nisa menghantar satu set Maternity Pad untuk saya cuba. Sampai je terus minta suami tolong pre-wash dulu, dah kering terus guna, leganya hanya Allah yang tahu. Bila duduk bergesel pun tak rasa sakit sbb permukaan minky yang lembut memang tak rasa bila bergesel. Saya sangat recommend ibu-ibu dalam pantang untuk cuba Cloth Pad Snowdrop jika ada masalah yang sama macam saya.” - Shida, Ipoh



“Cloth Pad Snowdrop ni lembut sangat permukaan dia, bila pakai rasa selesa sangat. Kalau pakai masa haid tengah byk pun, tak terasa basah. Ada masa tu terlupa nak tukar sampai 5-6 jam, tak gatal pun walaupun pakai lama. Kalau pad biasa tu memang dah gatal-gatal kalau pakai lama sikit sampai melecet, senggugut pun berkurangan.” - Rosniza, Kuala Terengganu

 

“Saya puas hati pakai pad Snowdrop ni, klu pakai masa heavy 4-5 jam pun tak ada masalah lagi. Mudah sebab tak perlu tukar kerap sangat especially bila keluar berjalan atau kerja. Selalu kalau kat ofis tukar 1-2 kali je, shopping pun selalunya tak tukar walaupun bawa 1 keping standby. Nak simpan pun senang, yang kotor masukkan dalam wet bag sampai rumah baru basuh.” - Aishah, Ayer Keroh


 


“First time dalam pantang guna pad kain, agak risau sebab takut kerap kena tukar. Sekali tu saya pakai dan tertidur masa menyusukan anak, tersedar lepas 6 jam terkejut bila pergi tukar tak bocor pun cuma ada meleleh sikit ke belakang masa saya tidur. Memang best, sekarang tidur malam pun saya guna Maternity pad sebagai overnight pad walaupun dah habis pantang.” - Liza, Kuantan


 

“Saya pengguna setia produk Snowdrop sejak tahun 2009 lagi, dari mula sampai sekarang Snowdrop memang tak henti-henti improve kualiti produk. Saya akui pada mulanya, memang ada masalah bocor dan beberapa masalah seperti kualiti kain, kekemasan jahitan pada awal produk Cloth Pad ni dihasilkan Snowdrop. Dalam masa 4 tahun lebih, saya dah mencuba 9 batch cloth pad yang berlainan kerana dari semasa ke semasa rekabentuk dan material berubah-ubah untuk tujuan improvement. Bagi saya, tiada lagi yang dapat menandingi kualiti kain dan jahitan jenama Snowdrop. Dengan kain yang bermutu dan diimport, ada yang ditempah khas bagi tujuan mengelakkan kebocoran dan serapan yang bagus serta antibakteria. Tak sia-sia saya support dari tahun 2009 lagi. Customer service juga memuaskan hati, Nisa memang mengalu-alukan kritikan bagi tujuan improve dan kalau tak puas hati Nisa akan gantikan dengan yang baru. Snowdrop memang best!” - Sharifah, Petaling Jaya

 

“Saya nak bagi testimoni, hari tu saya test pakai Medium pad hari kedua period masa heavy dekat rumah. Dari pukul 10 pagi sampai pukul 5 petang, nampak darah satu je garisan belah kanan kat tepi pad. Puas hati sangat sebab dah terlebih-lebih lama guna kot, cuma bocor sikit je belah tepi.” - Ina, Klang


 

“Suka dengan customer service, belian pertama memang sampai cepat, hari ni order tengahari, esok dah sampai. Order kali kedua, Nisa outstation jadi hantar order saya lambat 2 hari. Tahu-tahu sampai barang dapat free gift 1 keping pantyliner yang harga RM17, padahal saya order barang dalam RM90 je pun. Suka sangat!” - Salwa, Jengka


 

“Senang guna Cloth Pad ni, tak lah susah macam orang sangka. Mudah nak cuci sebab saya cuma rendam tiap kali tukar pad, tukar air rendaman hari-hari sementara kumpul 2-3 hari untuk masuk mesin. Tak perlu gosok atau berus. Tak menjadi masalah untuk wanita yang berkerja.” - Shima, Kulai


 

“Kalau saya tahu tentang Cloth Pad ni lebih awal, dah lama saya tukar pada Cloth Pad. Rasa lega sangat sekarang dah tak gatal macam dulu tiap kali period. Saya tak akan berpatah balik kepada pad pakai buang. Terima kasih Snowdrop! - Shikin, Pasir Mas

 

“Seronok guna Cloth Pad ni, bila nak guna siap pilih corak yang berkenan ikut mood. Rasa happy je bila tau pakai pantyliner dan pad yang cantik dan comel.” - Raziah, Brunei

 

“Saya mula kenal pada Cloth Pad pada tahun 2011 melalui seorang kawan. Mula-mula tak yakin dengan produk ni, cuma guna pantyliner untuk kegunaan hari-hari. Bila dah selesa dengan kain, rasa kekok bila period kena pakai pad pakai buang yang kesat. Jadi try beli 2 keping Cloth Pad untuk cuba, tak menyesal cuba sebab puas hati dengan tahap serapan dia. Sangat recommend pada sesiapa yang ingin mencuba.” - Eryna, Temerloh

 

 

Tags: testimoni

Komen-komen

Tulis komen

Tulis balasan

* Nama:
* E-mel: (Not Published)
   Laman Web: (Site url with http://)
* Komen: